Specialistische voeding

balk-blauw

DUURZAME KETENS  |  SPECIALISTISCHE VOEDING  |  VITAAL GEDRAG | AFGERONDE PROJECTEN  |  STATUS PROJECTEN

Mijnvoeding.nl

Foodsquad heeft voor verschillende doelgroepen initiatieven ondernomen om voeding te verbeteren. Is het echter mogelijk om patiënten beter te faciliteren middels een (online) platform dat diensten... Lees meer >


Smaakcheck

Uw smaak verandert. Wellicht door zwangerschap, ouderdom of chemotherapie. De smaakcheck maakt gebruik van het door smaakprofessor Peter Klosse ontwikkelde smaakwiel en helpt u uw.... Lees meer >


Smaakcheck kids

Voor de patiëntjes van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie hebben we de smaakcheck ook specifiek voor kinderen en ouders ontwikkeld....Lees meer >


Vervanger drinkvoeding

Uit onderzoek naar de therapietrouw van drinkvoeding is gebleken dat 45% van de gebruikers na één week stopt. Oorzaken zijn o.a.smaak en volume... Lees meer >


Alternatief voor zout

Zo’n 85% van de bevolking eet meer zout dan de aanbevolen maximum hoeveelheid. 80% van het zout dat we eten, zit in gekochte voedingsmiddelen.... Lees meer >


Pre-postoperatieve voeding

De huidige therapietrouw is de laag. Kunnen we met een natuurlijk voedingsprogramma deze verhogen en het herstelproces bespoedigen?.... Lees meer >


projecten-foods_001

FooDS

De groep zelfstandig wonende ouderen (65+) in Nederland groeit de komende jaren drastisch. Veel ouderen krijgen vaak niet de juiste voeding. Dit komt omdat ze minder mobiel zijn of omdat... Lees meer >


projecten_oncologie

voedingenkankerinfo.nl

Er valt nog wel wat te verbeteren aan ondersteuning rond voeding voor patiënten met een oncologische aandoening. Veel patiënten die last hebben van smaakverandering... Lees meer >


Ondervoeding

Invloed voeding op revalidatie

Onderzoek onder elf revalidatiecentra in Nederland laat zien dat 28% van de patiënten ernstig ondervoed zijn, 10% is matig ondervoed (Hertroijs, 2012). 47% van de ondervoede patiënten heeft overgewicht... Lees meer >


button_terug