SCHOOLRESTAURANT

balk-blauw

HET SLIMSTE SCHOOLRESTAURANT

boosters_website

Type project

Vitaal gedrag

Wie werken er mee?

St Lucas,  Hutten

Wie kijken er mee?

Voeding Leeft, Sligro

Waar zijn we nu?

Het Slimste Schoolrestaurant staat! Genaamd Boosters! De afgelopen twee maanden hebben we grote stappen gezet bij de MBO/VMBO school Sint Lucas. We zeggen 'nee' tegen frisdranken, wit brood en suikerhoudende snoepgoed en we zeggen 'ja' tegen smaakwaters, volkoren broden en verantwoord snoepgoed. 


SRE-Logo-410x277


Fase
statusbalk_testen

Waarom dit project?

Ondanks vele initiatieven zijn nog altijd niet alle schoolkantines helemaal gezond. Daarnaast wordt er vooral gekeken naar het aanbod van gezonde producten en niet zozeer naar de afname ervan. Daarom is dit project gericht op het ontwikkelen van een voorbeeldmodel voor een gezonder en slimmer schoolrestaurant, juist door te kijken hoe we de vraag van de studenten kunnen beïnvloeden.

Het project

Door de co-creatie met studenten, het gebruik van nieuwe technologieën zoals een applicatie en 3D bril en het aanpassen van de restaurantomgeving worden de studenten getriggerd om gezondere keuzes te maken. Een schoolrestaurant voor en door studenten.

Wat hebben we bereikt?

De afgelopen twee maanden hebben we grote stappen gezet bij de MBO/VMBO school Sint Lucas. We zeggen 'nee' tegen frisdranken, wit brood en suikerhoudende snoepgoed en we zeggen 'ja' tegen smaakwaters, volkoren broden en verantwoord snoepgoed. Het nieuwe bestellen (via de app en de selfservice kassa) wordt door de studenten enthousiast gebruikt. Waar eerst nog opmerkingen kwamen dat de studenten de cola niet kon vinden op de bestel app blijkt nu dat de Spa Reine één van onze best verkochte producten is. Begin oktober hebben Regiomanager Tom van der Laan en Project manager Foodsquad Judith Huizinga een presentatie gehouden voor de ouderraad van het MBO en deze werd erg goed ontvangen. Weinig kritische opmerkingen en vooral complimenten van de ouders uit deze raad dat wij als Hutten ons hier voor inzetten. De school is trots dat zij zich samen met Hutten in kunnen zetten voor betere voeding voor de jeugd. Zij geloven in de aanpak en zijn verrast door de diepgang van het concept.

Twitter
LinkedIn
YouTube
Google+
Follow by Email

Hans-Dekker-sligro

Hans Dekker, partner Foodsquad

“Krachten bundelen op het gebied van innovatie leidt tot onderscheidend vermogen van onze professionele klanten.” – Hans Dekker

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de markt van de etende mens. Dit geschiedt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist.


maarten-hutten

Maarten Schellekens, partner Foodsquad

“De weg naar een nieuw voedselsysteem zit vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken.” – Maarten Schellekens

Hutten is uitgegroeid tot een onderscheidende, toonaangevende nationale culinaire dienstverlener. Hutten maakt het verschil door altijd meer aandacht te geven aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 1100 mensen enthousiast samen. Zij zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing. Hutten wil een toevoegde waarde in culinaire gastvrijheid zijn.


button-terug_002

button_terug