Koppert Cress

"Let's change the way we look at fresh food and health"
Koppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel of presentatie, er is een cress voor alle toepassingen. En de keuze wordt steeds groter. Ieder jaar wordt minstens één nieuw product toegevoegd aan het sortiment ‘Micro-vegetables’, een collectie die als ‘Architecture Aromatique’ onder de aandacht wordt gebracht. In 2006, werd de locatie in Monster, in het Westland, uitgebreid tot 1,7 ha en een gloednieuw onderdeel in gebruik genomen. Na de grootse opening is het bedrijf nu in staat, om te gaan met de aanzienlijk groei die het de afgelopen jaren kent en de toenemende interesse voor haar product. Een interesse die in Monster wordt gestimuleerd in het ‘Cressperience’. De actieve benadering van eindverbruikers door Koppert Cress, garandeert bewustwording van en creëert vraag voor het innovatieve aanbod. Met Cressperience heeft het bedrijf een eigen ontmoetingsruimte en demonstratiekeuken, waar chefs kennis maken met het product en eindeloos kunnen experimenteren.

Rob Baan, partner Foodsquad & Koppert Cress

"Let's change the way we look at fresh food and health": laten we op een andere manier naar gezondheid en voeding kijken. Rob Baan benadrukt dat de medische wetenschap zich vooral richt op de genezing en reparatie van ziektes, terwijl er aan de preventie kant zoveel ongelofelijk meer te winnen valt.

Ten aanzien van voeding ligt de nadruk op voedselveiligheid en kostprijs. Hierbij wordt volkomen voorbij gegaan aan het nut van echt voedsel voor de gezondheid. Hij zou graag een focus zien op voedselinhoud. Het oorspronkelijke voedsel van de mens is planten eten, aangevuld met een beetje dierlijk eiwit. Hier zijn we compleet van weggeraakt met als gevolg, veel niet overdraagbare ziekten, die we ons zelf aandoen. De tuinbouw is al vele eeuwen de hofleverancier van gezondheid. Nederland is hier vanaf 1600 een voorloper in. We kunnen dit met onze opgedane ervaring, onze sterke ondernemers, het logistieke kanaal en met kennis van de universiteiten een enorme nieuwe economie van maken.


button-terug_002

button_terug_001

Comments are closed.