Over Foodsquad

balk-blauw

OVER FOODSQUAD

Ons voedselsysteem schreeuwt om vernieuwing. Foodsquad streeft naar de realisatie van een nieuw voedselsysteem, waarin voeding daadwerkelijk bijdraagt aan een beter leven. Foodsquad is ontstaan door de samenwerking tussen bedrijven en instellingen waarbij innovaties, nieuwe producten en andere voeding gerelateerde diensten worden ontwikkeld en getest. Wij richten ons op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten. Niet door actie te voeren of anderen te inspireren, maar door het ‘gewoon’ samen te doen. En daarmee onderscheiden wij ons van andere organisaties.


Per kernthema zijn enkele focusgebieden aangewezen om meer richting te geven aan de Innovatieagenda:

Duurzame ketens
Reduceren voedselverspilling, eerlijke verwaarding
Specialistische voeding
Extramurale zorg, ontwikkelen recepturen en personaliseren voeding
Vitaal gedrag
Verbeteren van de context, ontwikkelen eet- en leefstijlprogramma’s
Focus voeding
Vanuit een geloof in de kracht van vers, puur en onbewerkt voedsel zullen binnen Foodsquad geen projecten gestart worden die betrekking hebben op het intensief bewerken van producten.


Partners over Foodsquad
Beek_voedingleeft
Martijn van Beek, Stichting Voeding Leeft
"Er is een mooie start gemaakt met dit unieke initiatief in de regio. Wij als Amsterdamse stichting voelen ons vereerd onderdeel te zijn van dit veelbeloven- de Brabantse platform. Er is al veel tot stand gekomen binnen het platform met veel potentie. De FoodChallenge, een acht-weeks eet- en ontdekprogramma. En de Diabetes Challenge met een speciaal Voeding Leeft Pre-diabetes groepsprogramma is eveneens als veel- belovend en uniek project gestart in mei 2015. Beide projecten hebben zowel regionaal als landelijk veel potentie in kwaliteit van leven, exposure en business." Lees meer...
 

daniella-corijn
Daniëlla Corijn, Agrifood Capital
"Naast het realiseren van projecten als de Verspillingsfabriek, FoodChallenge en het testen van het con- cept van Fortified Food Coatings en diverse andere innovatieproject- en is een enorme stap voorwaarts gemaakt in het neerzetten van de ambitie, het stroomlijnen van de intenties van de partners, de infra- structuur en organisatie van Foodsquad, alsmede de financiering van Foodsquad en haar projecten." Lees meer...
 

A-Roodenburg-has
Annet J.C. Roodenburg, HAS Hogeschool
"Foodsquad is voor de HAS Hogeschool een samenwerking waarin het food bedrijfsleven actief betrokken is bij het onderwijs en kennisontwikkeling. Voor de HAS sluit het innovatie netwerk goed aan bij het Centre of Expertise Food, waarin wij als HAS Hogeschool, met het food bedrijfsleven en andere kennisinstellingen langlopende onderzoeksprogramma’s uitvoeren." Lees meer...
 

button_terug