Ontbijt Challenge

balk-blauw

ONTBIJT CHALLENGE

Type project

Vitaal gedrag

Wie werken er mee?

Hutten

Wie kijken er mee?

Rabobank, EMTÉ

Waar zijn we nu?

We hebben de Ontbijt Challenge getest met 20 samenwerkers van Hutten. Zie de resultaten hieronder. Naar aanleiding hiervan zijn we aan de slag gegaan met de doorontwikkeling zodat we de Challenge kunnen inzetten op de bedrijfscateringlocaties van Hutten. 

Fase
statusbalk_introduceren

Waarom dit project?

Met dit project willen we mensen bewuster maken waarom het zo belangrijk is om goed te ontbijten en wat dat kan opleveren gedurende de dag. We willen mensen die niet ontbijten, juist aan het ontbijten krijgen. En de mensen die al ontbijten, beter laten ontbijten of gevarieerder.

Het project

De Ontbijt Challenge is een programma van twee weken waarin deelnemers aan de hand van een receptenboekje zelf de lekkerste ontbijtjes op tafel zetten. Tijdens de Ontbijt Challenge worden de deelnemers gemotiveerd en geïnspireerd via een WhatsApp-groep. Zo gaan we de challenge samen aan!

Wat hebben we bereikt?

De deelnemers hebben veel geleerd over het ontbijt tijdens de kick-off meeting en hebben zichzelf daarna twee weken lang uitgedaagd om beter te ontbijten. Enthousiast werden tips, motivatie, ervaringen en foto's gedeeld. En dat heeft mooie resultaten opgeleverd! De deelnemers zijn meer volkoren graanproducten en fruit gaan eten en hebben de zoetwaren vaker links laten liggen. Ze hebben vaker ontbeten en daardoor minder last van een hongergevoel tussen het ontbijt en de lunch. Ze geven aan meer variatie aan te brengen in hun ontbijt en zijn hier bewuster mee bezig. Kortom, de Ontbijt Challenge heeft goede veranderingen teweeg gebracht!

Klik hier voor een overzicht van de resultaten!

Twitter
LinkedIn
YouTube
Google+
Follow by Email

maarten-hutten

Maarten Schellekens, partner Foodsquad

“De weg naar een nieuw voedselsysteem zit vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken.” – Maarten Schellekens

Hutten is uitgegroeid tot een onderscheidende, toonaangevende nationale culinaire dienstverlener. Hutten maakt het verschil door altijd meer aandacht te geven aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 1800 mensen enthousiast samen. Zij zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing. Hutten wil een toevoegde waarde in culinaire gastvrijheid zijn.


button-terug_002

button_terug