Voedselverspilling Nederland in beeld

Ter gelegenheid van Wereldvoedseldag, aanstaande vrijdag 16 oktober, maakte Helpling een infographic over de voedselverspilling door de Nederlandse consument. Met tips om die verspilling terug te dringen. Klik hier.

Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens gooit wekelijks voedsel weg en bij 30% gebeurt dit zelfs meerdere keren per week, bracht onderzoeksbureau GfK gisteren naar buiten. Zeventig procent zou wel graag minder voedsel willen verspillen. Hogere prijzen zou voor 12% een reden zijn om minder eten weg te gooien – iets duurs gooi je minder gauw weg. Wat ook zou helpen is als consumenten beter zouden weten hoe het zit met de houdbaarheid. Voor jongeren blijken relatief veel voedsel maar gewoon weg te gooien als de houdbaarheidsdatum verstreken is, zonder eerst te proberen of het nog goed is.

Huishoudondersteuningsplatform Helpling bracht in een infographic in kaart hoe die Nederlandse voedselafvalberg er nu eigenlijk uit ziet. Per Nederlander gaat het om zo’n 50 kilo voedsel per jaar. Dat komt overeen met een vol bord pasta, een bak rijst of een heel stokbrood per dag. In totaal gaat er voor € 2,5 miljard per jaar de vuilnisbak in.

Bron: Foodlog

,

Comments are closed.