Kindereducatie

balk-blauw

KINDEREDUCATIE PROGRAMMA

Type project

Vitaal gedaag

Wie werken er mee?

Scelta, JBZ, Sligro, Koppert Cress en Hutten

Wie kijken er mee?

Van Rijsingen Green

Waar zijn we nu?

We werken nu aan het projectplan om het educatieprogramma van Kokkerelli succesvol op verschillende plaatsen in Nederland te implementeren en te borgen. Erik Bongers - projectleider namens Scelta trekt voorlopig de kar om het project te vormen.

Fase

Waarom dit project?

Het aantal kinderen met overgewicht in Nederland neemt toe en te weinig kinderen hebben een gezond eetpatroon. Daarnaast hebben kinderen steeds minder kennis waar voeding vandaan komt. Daarom werken wij samen met bedrijven, overheid, universiteiten en scholen om kinderen bewust te maken van het belang van een gezond voedingspatroon. We bieden educatieve programma’s voor basisscholen en zetten kidspanels in om nieuwe en gezondere producten en voedingsconcepten te ontwikkelen.

Het project

Om kinderen inzicht te geven in een gezond eetpatroon en kennis bij te brengen over gezonde voeding, heeft de stichting een programma ervaringsgerichte voedseleducatie ontwikkeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Met steun van overheden en bedrijven wordt dit programma via basisscholen aan kinderen aangeboden. De gevalideerde aanpak is ontwikkeld in samenwerking met universiteiten. Kinderen leren waar voeding vandaan komt en wat het effect van voeding op hun gezondheid is. Zij gaan groenten en fruit op locatie bij de teler en in de keuken zien, voelen, ruiken, bereiden en proeven. Kortom, zij beleven voeding van grond tot mond en maken op een leuke manier kennis met de gehele voedselketen.

Wat hebben we bereikt?

Binnen het Foodsquad netwerk hebben een aantal partners zich verenigd om dit programma succesvol in Nederland te implementeren. Door elkaars ervaring, kennis en faciliteiten beschikbaar te stellen zijn we tot meer in staat.

Twitter
LinkedIn
YouTube
Google+
Follow by Email

maarten-hutten

Maarten Schellekens, partner Foodsquad

“De weg naar een nieuw voedselsysteem zit vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken.” – Maarten Schellekens

Hutten is uitgegroeid tot een onderscheidende, toonaangevende nationale culinaire dienstverlener. Hutten maakt het verschil door altijd meer aandacht te geven aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 1100 mensen enthousiast samen. Zij zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing. Hutten wil een toevoegde waarde in culinaire gastvrijheid zijn.


button-terug_002

button_terug