Invloed voeding op revalidatie ouderen

balk-blauw

INVLOED VOEDING OP REVALIDATIE OUDEREN

Ondervoeding

Type project

Specialistische voeding

Wie werken er mee?

Hutten, Sint Jacob kliniek, De Haagse Hogeschool

Wie kijken er mee?

CZ, Jeroen Bosch Ziekenhuis

Waar zijn we nu?

Het onderzoek is afgerond.

Fase

Waarom dit project?

Onderzoek onder elf revalidatiecentra in Nederland laat zien dat 28% van de patiënten ernstig ondervoed zijn, 10% is matig ondervoed (Hertroijs, 2012). 47% van de ondervoede patiënten heeft overgewicht of obesitas. De vraag die hier aan ten grondslag ligt is om het bewijs te vinden dat gezonde voeding (d.w.z. door Hutten aangeboden) een wezenlijke bijdrage levert aan het welzijn van de patiënten in de Sint Jacob Kliniek en zo een sneller herstel in de hand werkt.

Het project

Het literatuuronderzoek zal zich richten op het in kaart brengen van ondervoeding bij de revalidatie van ouderen en de invloed van voeding bij revalidatie van ouderen. Welke vormen van revalidatie komen voor en welke rol speelt ondervoeding hierbij. Daarnaast wordt literatuur verzameld over factoren die de voedselinname bevorderen of tegengaan. De beleving, voedingstoestand en omgevingsfactoren kunnen worden gemeten door gesprekken te voeren met de patiënten (kwalitatief) en door het laten afnemen van vragenlijsten. Daarnaast kan de voedselinname worden gemeten d.m.v. intakelijsten.

Wat hebben we bereikt?

Het onderzoek is afgerond.

Twitter
LinkedIn
YouTube
Google+
Follow by Email

maarten-hutten

Maarten Schellekens, partner Foodsquad

“De weg naar een nieuw voedselsysteem zit vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken.” – Maarten Schellekens

Hutten is uitgegroeid tot een onderscheidende, toonaangevende nationale culinaire dienstverlener. Hutten maakt het verschil door altijd meer aandacht te geven aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 1800 mensen enthousiast samen. Zij zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing. Hutten wil een toevoegde waarde in culinaire gastvrijheid zijn.


button-terug_002

button_terug