FOODS

balk-blauw

FOODS

projecten-foods_003

Type project

Specialistische voeding

Wie werken er mee?

Rendiz, Janssen, Munckhof, Universiteit Maastricht Proteion, LIOF, Hutten

Wie kijken er mee?

Sligro, Voeding Leeft

Waar zijn we nu?

Na aanleiding van dit succes zijn een aantal partners vanuit de pilot begonnen met het opzetten van een FooDS bedrijf. Hierin worden diverse diensten gebundeld te denken aan bijvoorbeeld: maaltijden, medicijnen, wasgoed, boodschappen en personenvervoer.

Fase
statusbalk_introduceren

Waarom dit project?

De groep zelfstandig wonende ouderen (65+) in Nederland groeit de komende jaren drastisch. Veel ouderen krijgen vaak niet de juiste voeding. Dit komt omdat ze minder mobiel zijn of omdat de voorzieningen in de dorpskernen verdwijnen. Veel ouderen zijn aangewezen op mantelzorg, echter hebben de mantelzorgers niet altijd voldoende tijd om de juiste zorg te kunnen bieden. De ouderen en de mantelzorgers moeten worden gefaciliteerd en ontlast.

Het project

FooDS is begin 2014 gestart met een pilot van drie maanden. FooDS staat voor het bundelen van diverse diensten met als doel de logistieke kosten te drukken. In de pilot is begonnen met het leveren van maaltijden. Recepturen zijn speciaal ontwikkeld op basis van de behoeften en klachten van de ouderen in samenwerking met Universiteit Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan Sarcopeni. Daarnaast is er gefocust op de beleving van de ouderen; aandacht voor materialen, opmaak van de borden en gebruiksgemak.

Wat hebben we bereikt?

De eerste zichtbare resultaten waren gewichtstoename en dat men zich vitaler voelde dan voorheen. Aan het einde van het jaar komt Universiteit Maastricht met de officiële resultaten verwerkt in het wetenschappelijk artikel.

Twitter
LinkedIn
YouTube
Google+
Follow by Email

maarten-hutten

Maarten Schellekens, partner Foodsquad

“De weg naar een nieuw voedselsysteem zit vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken.” – Maarten Schellekens

Hutten is uitgegroeid tot een onderscheidende, toonaangevende nationale culinaire dienstverlener. Hutten maakt het verschil door altijd meer aandacht te geven aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 1100 mensen enthousiast samen. Zij zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing. Hutten wil een toevoegde waarde in culinaire gastvrijheid zijn.


button-terug_002

button_terug