FOOD CHALLENGE

balk-blauw

FOOD CHALLENGE

projecten_foodchallenge_003

Type project

Vitaal gedrag

Wie werken er mee?

Voeding Leeft, ADDAM, Hutten

Wie kijken er mee?

Rabobank

Status

De FoodChallenge is nu getest en klaar om uitgerold te worden bij nieuwe bedrijven.

Fase
statusbalk_introduceren

Waarom dit project?

Er is veel en vaak tegenstrijdige informatie: wel vet of niet, koolhydraat arm of rijk. Vegetarisch, of juist wel vlees? Wat is nou het verhaal over brood en suiker? Voeding heeft invloed op je vitaliteit en productiviteit en daarom heeft Foodsquad afgelopen jaar de Food challenge ontwikkeld. Een nieuw eet en ontdekprogramma dat medewerkers van een bedrijf begeleidt, uitdaagt en faciliteert om hun eetgedrag op een duurzame manier te verbeteren.

Het project

Bij Rabobank Uden Veghel hebben we een pilot gedraaid en hebben we laten zien wat vitale voeding voor hun medewerkers kon doen. Met workshops, persoonlijke begeleiding, ontbijtpakketten en ready- to cook maaltijden zijn de medewerkers van Rabobank zowel geïnformeerd als gefaciliteerd op het gebied van vitale voeding.

Wat hebben we bereikt?

De deelnemers ervaren minder energiedips, voelen zich beter en het assortiment is blijvend aangepast.

Twitter
LinkedIn
YouTube
Google+
Follow by Email

Beek_voedingleeft

Martijn van Beek, partner voeding leeft

“Voeding maakt ziek én beter. Vele gezondheidsklachten zijn niet alleen te voorkomen maar ook te herstellen door niet minder, maar ánders te eten, veelal smaakvoller en vaak niet eens duurder!” – Martijn van Beek

Voeding Leeft is een onafhankelijke stichting en netwerkorganisatie van professionals, die met passie voor voeding en leefstijl de wereld en de wetenschap volgen met een verwonderende blik. Een katalysator vanvooraanstaande innovatieve artsen, diëtisten, wetenschappers, sociaal ondernemers, koks, boeren en media experts. Voeding Leeft ontwikkelt en vermarkt innovatieve leefstijlprogramma’s en leidt zorgprofessionals op vanuit een nieuwe kijk op voeding en zorg.


Erik-Jansen-rabobank

Erik Jansen, partner Rabobank

 

“Samen sterker’ betekent samen verantwoordelijkheid nemen. De verbinding tot stand brengen tussen mensen en organisaties. Samen iets voor de gemeenschap betekenen, maar vooral ook iets doen. Het ingrijpende wereldvoedselvraagstuk vraagt om innovaties. Daarom krijgt Foodsquad onze steun.” – Erik Jansen

De Rabobank Groep is een in Nederland gewortelde internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. Rabobank is actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, internationaal richt Rabobank vooral op de food- en agribusiness.


button-terug_002

button_terug