Food CO2 neutraal restaurant

balk-blauw

FOOD CO2 NEUTRAAL RESTAURANT

Type project

Duurzame ketens

Wie werken er mee?

Koppert Cress, GiantLeaps en Hutten

Wie kijken er mee?

Sligro

Waar zijn we nu?

Fase

Waarom dit project?

De wereldwijde voedselindustrie is verantwoordelijk voor meer dan 1/3 van de broeikasgassen die worden uitgestoten. Door de groeiende wereldbevolking zal de voedselindustrie toenemen en een nog grotere rol gaan spelen bij klimaatverandering. Koppert Cress en Hutten zetten de eerste stap in de goede richting door bij samenwerkingsconcept Rob & Bob een assortiment te kiezen met een lage CO2 uitstoot en de overgebleven uitstoot te compenseren.

Het project

Uit het onderzoek blijkt dat ondanks de nadruk op plantaardige producten, de dierlijke producten gezamenlijk meer dan de helft van de klimaatimpact (56,7 procent) bij Koppert Cress veroorzaken. Daar valt dus nog winst te behalen, bijvoorbeeld door te letten op welk soort vlees er wordt ingekocht (rund heeft een grotere klimaatimpact dan gevogelte). Omdat helemaal klimaatneutraal inkopen niet mogelijk is, zal Koppert Cress haar volledige uitstoot compenseren. Dit gaan ze doen door ongeveer 135 bomen aan te planten.

Wat hebben we bereikt?

Samenwerkingsconcept Rob & Bob is het eerste Food Co2 neutrale restaurant van Nederland!

Twitter
LinkedIn
YouTube
Google+
Follow by Email

maarten-hutten

Maarten Schellekens, partner Foodsquad

“De weg naar een nieuw voedselsysteem zit vol nieuwe kansen. Daar moeten we niet te lang over praten, maar het vooral samen gaan ontdekken.” – Maarten Schellekens

Hutten is uitgegroeid tot een onderscheidende, toonaangevende nationale culinaire dienstverlener. Hutten maakt het verschil door altijd meer aandacht te geven aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 1100 mensen enthousiast samen. Zij zijn voortdurend op zoek naar vernieuwing. Hutten wil een toevoegde waarde in culinaire gastvrijheid zijn.


button-terug_002

button_terug