Afgeronde projecten

balk-blauw

DUURZAME KETENS  |  SPECIALISTISCHE VOEDING  |  VITAAL GEDRAG | AFGERONDE PROJECTEN  |  STATUS PROJECTEN

projecten_oncologie_003

VERHOGING-VOEDINGSWAARDE_003

projecten_foodchallenge_003

voedingenkankerinfo.nl

Periodiek plaatsen we nieuwe recepturen op de website: www.voedingenkankerinfo.nl 

Verhogen van voedingswaarde

We hebben onderzocht dat wanneer je groenten langer aan de plant laat zitten dit een positief effect heeft op voedingswaarde. Mogelijk door verkorten keten.

Food challenge

Er is veel tegenstrijdige informatie: wel vet of niet, koolhydraat arm of rijk. Vegetarisch, of juist wel vlees? Wat is nou het verhaal over brood en suiker? We hebben een eet- en ontdekprogramma ontwikkeld De Food Challenge dat hier eenvoudig antwoord op geeft.
projecten-foods_003

Milieukeur

nudge

FooDS

De groep zelfstandig wonende ouderen (65+) in Nederland groeit de komende jaren drastisch. Veel ouderen krijgen vaak niet de juiste voeding. We hebben met onderzoek bewezen dat met het slim inrichten van de keten en door transport te combineren we tegen goede condities diensten aan huis kunnen leveren, waaronder maaltijden.

Verduurzaming keten

Hutten heeft verduurzaming van de helden van De Guijt bevorderd. Er is besloten dit te doen met de telers van Vers Van Hier. Zij zetten zich immers het meest in voor het verkorten van de voedselketen.

Nudging

Uit de studie is gebleken dat wij de gasten onbewust kunnen sturen naar gezondere aankopen. Zo helpen we de gasten een handje naar een vitale leefstijl.
projecten_overlekker_003

nowaste

OverLekker

Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen zo'n 2,5 miljard aan voedsel. Dit kost niet alleen geld, maar ook energie. En het levert extra uitstoot van het broeikasgas CO2 op bij transport en afvalverwerking. Daarom hebben we met dit project laten zien dat het mogelijk is om van reststromen weer goede en lekkere retail-producten te maken. Naar aanleiding van dit project is de Verspillingsfabriek gerealiseerd!

Het slimste schoolrestaurant

Ondanks vele initiatieven zijn nog altijd niet alle schoolkantines hele- maal gezond. Daarnaast wordt er vooral gekeken naar het aanbod van gezonde producten en niet zozeer naar de afname ervan. Daarom hebben we een concept ontwikkeld dat leerlingen onbewust stuurt naar de betere keuzes en tegelijkertijd kennis bijbrengt over voeding.

No waste in partycatering

Iedereen kent de situatie wel: je organiseert een feestje en je wilt dat er genoeg eten en drinken is voor iedereen. Beter te veel dan te weinig en voor ieder wat wils! Aan het einde van de avond wordt er veel weggegooid. We hebben een project opgezet om deze verspilling terug te dringen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit/gastvrijheid. Naar aanleiding hiervan is er een No-Waste-Coördinator aangenomen!button_terug